راحتی استفاده: پس از گذشتن زمان زیادی از توسعه هر دو سیستم، این دو تفاوت زیادی از جهت راحتی استفاده ندارند، و در واقع راحتی مدیریت هرکدام از این سیستمها به مهارت شخص استفادهکننده بستگی دارد. در اینجا باید به دو نکته توجه داشت: یکی اینکه سرورهای لینوکس دارای قابلیت مدیریت از راه دور سادهتر و ایمنتری نسبت به ویندوز هستند، و همچنین اینکه برای مدیریت یک وبسایت به تنهایی، چون هر دو سیستم از پروتکلهای استانداردی مثل FTP استفاده میکنند، اصولاً برای کاربران تفاوت قابل مشاهدهای وجود ندارد. بنابراین، این که شما شخصاً از چه سیستمعاملی در کامپیوترهای شخصی خود بهره میبرید نباید در انتخاب سیستمعامل سرور شما تأثیری داشته باشد.
قابلیت اطمینان: سرورهای لینوکس از قابلیت اطمینان به مراتب بیشتری نسبت به ویندوز برخوردارند، به حدی که در هیچ پروژه بر پایه شبکهای که امنیت نقش عمدهای را داراست، از سرورهای ویندوز استفاده نمیشود. برخلاف تصور عدهای از مردم، مشکلات امنیتی ویندوز با ویرایشهای جدید این سیستم هم برطرف نشده است؛ به عنوان مثال، Microsoft پیش از ارائه Windows 2003 این وعده را میداد که این سیستمعامل، “ایمن ترین” محصول این شرکت است، ولی پس از گذشت زمانی کمتر از یک ماه از شروع زمان ارائه این سیستم و پس از کشف صدها حفره امنیتی در این نرمافزار، مسئولان شرکت Microsoft به اشتباه خود در ایمن تلقی کردن این سیستم، اعتراف کردند. البته ناگفته نماند که این به معنی اطمینان کامل به سرورهای لینوکس و یا عدم استفاده مطلق از سرورهای ویندوز نمیباشد، بلکه هدف ما صرفاً مقایسه این دو سیستم است.
سرعت: این دو سیستم از لحاظ سرعت، تفاوت زیادی ندارند، ولی سیستمهای لینوکس، به دلیل اینکه امکان غیرفعال کردن هر جزء از سیستم را به ما میدهند، کمی سریعتر هستند. به عنوان مثال، عموماً کامپیوترهای سرور نیازی به داشتن یک محیط گرافیکی ندارند، و دستورات خط فرمان برای اداره آنها کافی است، ولی در سرورهای ویندوز، امکان غیرفعال کردن محیط گرافیکی، موجود نمیباشد.
عملکرد: کارهای بسیار کمی وجود دارند که به یکی از این دو سیستم بتوان انجام داد، و دیگری از انجام آن ناتوان باشد. تفاوت عمده در ابزارهای مورد استفاده است. به عنوان مثال، معمولترین نرمافزار سرور وب برای لینوکس، آپاچی است، ولی در ویندوز، از IIS استفاده میشود. نکته جالب این است که اکثر ابزارهای تحت لینوکس، به ویندوز هم منتقل شدهاند، ولی ابزارهای کمی از ویندوز به لینوکس منتقل گشتهاند، که خود این امر، مفیدتر بودن ابزارهای تحت لینوکس را نشان میدهد.
استفاده از منابع سختافزاری سیستم: سیستمهای لینوکس، بسیار صرفهجویانهتر از سیستمهای ویندوز به استفاده از منابع سختافزاری سیستم (از قبیل حافظه و پردازنده) میپردازند. یک سیستم سرور لینوکس، به راحتی میتواند تحت یک کامپیوتر ۴۸۶ با تنها ۱۶MB حافظه راهاندازی شود، کاری که حتی تصور آن برای یک سیستم سرور ویندوز هم محال میباشد. این امر باعث میشود که در دو سیستم ویندوز و لینوکس که هر دو بر روی سختافزار یکسان اجرا میشوند، سیستم لینوکس همیشه منابع آزاد بیشتر و بنابراین، قدرت کاری بیشتری نسبت به سیستم ویندوز داشته باشد.
نرمافزارهای رایگان و همراه با کد منبع: اکثر نرمافزارهای مخصوص لینوکس، رایگان هستند، و کد منبع آنها هم قابل دریافت میباشد. این باعث میشود که سرورهای لینوکس هم هزینه کمتری نسبت به سرورهای ویندوز داشته باشند، و هم در صورت بروز مشکلی، راحتتر تعمیر شوند. این امر به این دلیل است که یک مدیر سیستم در صورت کشف یک مشکل در سرور لینوکس، میتواند با دریافت کد نرمافزار، مستقیماً به رفع آن مشکل بپردازد، در حالی که یک مدیر سیستم ویندوز باید منتظر ارائه نرمافزار رفع اشکال مربوطه از شرکت سازنده نرمافزار بماند، که بعضاً چندین ماه به طول میانجامد!
سازگاری با محصولات Microsoft: این که اکثر کامپیوترهای شخصی جهان از ویندوز استفاده میکنند، غیرقابل انکار است. این امر باعث میشود که پشتیبانی از محصولات Microsoft یک حسن برای یک سرور محسوب شود. سرورهای لینوکس هماکنون از بسیاری از این استانداردها (از قبیل Microsoft FrontPage Server Extensions و ASP و غیره) پشتیبانی میکنند، و پشتیبانی از بسیاری استانداردهای دیگر (از قبیل .NET) نیز در حال توسعه است.
منبع : Farda Technology
در این رابطه:
تفاوت سرور ویندوز با لینوکس
تفاوت سرور ویندوز با لینوکس
Good design!
[url=http://oaxaxlnn.com/zcts/wmeu.html]My homepage[/url] | [url=http://guuuxrun.com/lvum/zmcf.html]Cool site[/url]