فرندفید یک شبکه اجتماعی جمع آوری فید است که در فوریه سال ۲۰۰۸ توسط ۴ تن از کارمندان سابق شرکت گوگل پایه گذاری شد. سرویسی جوان که هدفش را اشتراک گذاری اطلاعاتی نظیر فیلم، تصویر، موزیک، صفحات اینترنتی و مطالب جالب در بین کاربران و بحث و مکاشفه پیرامون آن میداند.
یکی از عوامل مهمی که موجب شده کاربران ایرانی علی الخصوص قشری از وبلاگنویسان از این سرویس استقبال کنند ، فضای دوستانه حاکم بر فرندفید است که موجب میشود کاربران نسبت به یکدیگر احساس نزدیکی و قرابت بیشتری پیدا کرده و آسودتر با هم در تماس باشند و از این طریق، خارج از فضای خشک وبلاگستان به تبادل عقاید خود مشغول شوند. و وجود پزشکان ، سیاستمدارن و مهندسان در میان کاربران عادی نشان از جذابیت و کارایی هر چه بیشتر این سرویس دارد
پیش آرش کمانگیر عزیز آرش کمانگیر یا کمانگیر عزیز که از طریق پروژه دیدیش که کاربران فرندفید را آنالیز میکند اعلام کرد تعداد ایرانیان فعال در این سایت از مرز ۱۰۰۰ نفر گذشته و ۴رقمی شده است. این خبر خوبیست که نشان از گسترش هرچه بیشتر سرویس های وب ۲ در میان ایرانیان دارد.
لذا بر آن شدیم تا با چند تن از وبلاگ نویسان و کاربران پیرامون فرندفید و نحوه استفاده کاربران ایرانی اش گفتگویی داشته باشیم . و از آنها بخواهیم با توجه به گسترش روز افزون فرندفید در بین کاربران پارسی زبان ، نظرشان را در مورد تاثیرات مثبت و منفی که این پدیده بر وبلاگستان فارسی داشته است را بیان کنند.
دیدگاه استفاده کنندگان این سرویس در مورد کیفیت استفاده ایرانیان نظرات متفاوتی بایکدیگر دارند که هر از چند گاهی شاهد بحث های کوچکی در این مورد نیز بوده ایم، هدف این پادکست جمع آوری های دیدگاه های موجود و شندین نظرات هر دو دسته است تا در پایان این فرصت را به شنونده بدهد که بتواند یک نتیجه گیری واقع بینانه تر از موضوع داشته باشد.
در نظر داریم تا در ادامه این بررسی ها پادکست دیگری را نیز به عنوان پادکست تکمیلی بر قسمت اول تهیه نماییم تا دیدگاه افراد و کاربرانی که نظرات متفاوت با آنچه که در پادکست اول مطرح شد و همچنین مسائلی که فکر میکنند در صحبتهای دوستان به آن پرداخته نشده است را نیز جمع آوری نماییم.
پس اگر تمایل دارید تا در تولید شماره دوم این پادکست با ما همکاری کنید و در صورتی که تحلیل یا دیدگاه خاصی در این زمینه دارید میتوانید این پادکست را تریبونی قرار داده و نظرات خود را بیان کنید؛ کافیست تا از طریق ایمیل itline.ir در gmail اعلام آمادگی کرده تا شرایط مربوطه برای شما ارسال شود.
در آخر از تمامی دوستانی که ما را در ساخت ای برنامه یاری کردند سپاسگزاریم امیدوارم که توانسته باشیم کاری در خور شأن وبلاگستان فارسی تولید کرده باشیم.
امیر همایی، حسن آی تی لاین، حامد صفا
[audio:http://www.shahvar.net/wp-content/uploads/2008/podcast/Friendfeed-podcast-High.mp3]
- دریافت پادکست با کیفیت بالا (۷ MB)
- دریافت پادکست با کیفیت پایین (۳٫۵ MB)
لازم به ذکر است که این پادکست در برنامه روز جمعه رادیو زمانه مورخ ۵ مهر ۱۳۸۷ نیز منتشر شده است.
با سپاس فراوان از:
احسان شریعتی، آرش کمانگیر، امیر بیت الهی، آیدا، بامداد ایرانی، پدارم ویسی، صادق جم و حدیثه، عرفان شمسی، علی ایرانی، فرزاد، مازیار، محمد آجرپاره، مریم شریف و اسماعیل فتحی، مهدی ایکس ری، مهرداد رجبی، میلاد احرامپوش، نیما اکبرپور، وب ۳ بتا.
[…] پادکست و توضیحات بیشتر و همچنین ارسال دیدگاههای خود به اینجا مراجعه کنید […]
خسته نباشید
دارم دانلود میکنم
خسته نباشید برادر ، عالی بود واقعا
پادکست خیلی توپ شده ایول :D
راستی لینک منو تو این پست اشتباه گذاشتی :D
عالی شده، مرسی
زحمت بسیارد کشیدید که قابل تقدیره واقعا. گردآوری این هم صدا از آدمهای مختلف و کنار هم گذاشتن اونها کار سادهای نیست… و من کامل همه رو گوش دادم.
توی بعضی از زمینهها به نظرم در پادکستهای بعدی میتونید بیشتر توجه کنید که کار حتی بهتر هم بشه. یکی اینکه سعی بشه پادکست یکنواخت نباشه و تحرک یا پویایی برای شنونده ایجاد کنه. یکی دیگه اینکه مدت زمان کل پادکست بهتره که زیاد نباشه.
روند پادکست از اول که با صدای گرم و شفاف مجری شروع میشه به تدریج افت میکنه و جایی میرسه که خسته کننده میشه. باید سعی کرد مخاطب رو علاقهمند به موضوع نگاه داشت و اون رو تا پایان پادکست کشوند.
اگه از من بپرسید چطور میشه این کارها رو کرد، فقط شرمنده میشم. چون ایراد گرفتن آسانتر از راه حل ارائه دادن است :)
باز هم تبریک میگم تلاش ارزشمند شما امیدارام ادامه دار باشه. خسته نباشید.
بامداد
من هم فکر می کنم اگر یک مقدار مهیج تر بود البته بهتر بود. منتهی به عنوان تجربه اول عالی بود. ضمن این که برای اولین یک پادکست حاوی حرفهای “جدی” بود و این به نظرم یک نقطه عطف در پادکست سازی. خلاصه اینکه :
“بچه ها متشکریم”
[…] پادکست: فرندفید و فصلی نو فرندفید از زبان جمعی از وبلاگنویسها و کاربران ایرانی. پادکست مفصلی که بچهها کلی برای تهیهی آن زحمت کشیدهاند و شنیدن صدای این همه دوست که خیلیهایشان را مستقیما نمیشناسم شخصا برای من خیلی جالب بود. تنها نکتهی که به نظرم برای بهبود پادکستهای بعدی میشود در نظر گرفت این است که سعی شود ارائهی پادکست خطی و یکنواخت نباشد تا مخاطبین را بیشتر به شنیدن آن ترغیب کند. آپارتاید هنوز جان انسانها را میگیرد. Posted by bamdadi Filed in لینکدونی Tags: فلسطین, فارسی, فرندفید, چپ, هزاران نقطه, وبلاگستان, پادکست, آیندهی ایران, آپارتاید, انتخابات ایران, ایران, اسرائیل, بمب اتمی, بحران سرمایهداری, تبعیض قومی, تبعیض نژادی, خاورمیانه, خاتمی, ریاست جمهوری, سیاوشان, سرمایهداری […]
خسته نباشی
بسیار کار خوب و به جایی بود. عموم دوستان نظرات قابل تعملی راجع به جامعهی مجازیی ما داشتند. برای منی که با چیستی فرندفید تا حد زیادی آشانام آسیبشناسیی مازیار بیش از باقی صحبتها کاربردی بود. پیشنهاد میکنم در پادکستهای احتمالی بعدی رویکرد پرسشها بیشتر آسیبشناسانه باشد.
خسته نباشید دوستان گلم
محشر بود. دست شما درد نکنه.
سلام.
ممنون از امیر همایی و حسن و حامد صفا که خیلی لطف کردین و یکی از بهترین پادکست هایی را که تاحالا شنیده بودم تهیه کردین.
من خودم تو فرفر هستم و تقریبا اکثر حرف بچه ها را درک میکنم.
امیدوارم انتقادات بچه ها راهی باشه برای بهتر شدن فرفر و اون را به جایی بهتر و بهتر تبدیل کنه.
از همه متشکرم
:)
خیلی عالی بود .الان دارم میگوشم.
به نکات خیلی خوبی اشاره شده. بعدا میشه برای ساخت سرویس های مشابه ازش استفاده کرد
سلام – خیلی عالی بود و استفاده کردم. تهیه و تنظیم این پادکست نشان از آن دارد که وبلاگستان فارسی زبان و ایرانیان روی اینترنت ابزارهای نوین، محیط و جامعهی پویای وب ۲ را بخوبی شناخته اند و در مسیری درست گام بر می دارند. ممکن است کاستی هایی وجود داشته باشد، اما همین پادکست و محتوای آن نشان میدهد که کاربران ایرانی فرندفید خواستار استفاده مفید و هدفدار از ابزارها، فضاها و جوامع آنلاین هستند. دست تان درد نکند. رادیو زمانه هم چه کار خوبی کرد که این پادکست را پخش کرد و چه خوب اگر سایر شبکه های رادیویی (داخلی و خارجی – مثل رادیو گفتگو، رادیو تجارت، رادیو فردا و …) از این پادکست (و یا محتوای آن با کسب اجازه البته) استفاده کنند. در این نو پادکستها جای چند نکته خالی بود مثلا ارائه آمار و ارقام بیشتر و اشاره به کاربردهای دیگر شبکه های اجتماعی چون فرندفید (به عنوان مثال اهمیت بازاریابی از طریق شبکه هایاجتماعی و در کل بازاریابی از طریق رسانه های اجتماعی SMM) و … پیروز باشید.
عالی بود
گوش دادن در بسیاری از موارد از خوندن راحتتره
ولی خوب دوستان ایرانی از فرند فید به مانند چت روم استفاده میکنن هنوز اونجور که باید درست جا نیافتاده و دوستان به عوض نظر در مورد فید مورد نظر بیشتر به شوخی و تفریح یا به عبارت ساده تر همون چت میپردازن
حق نگهدارت جوون
واقعن ممنون.خیلی عالی شده.
موافق نظر تعدادی از دوستان شرکت کننده در این پادکست نیستم
بازم خسته نباشید
نویسنده وب۳ بتا نظر بسیار جالبی داشتند
عالی بود.
خسته نباشید
سلام
جالب و شنیدنی شده بود
کلی تحریک شدم برای فعالیت بیشتر !
«شاید ماهیت وبلاگش بهش اجازه نده با مخطابانش رابطه صمیمی برقرار کنه ولی فرند فید این اجازه را بهش میده که به سادگی این کار را بکنه…»
این حرف فوق العادهای بود!
به نظر من این فرندفیــد اینقدرها هم مهم نیست که اینقدر بهش پرداخته میشه. فرندفیــد یه محیط کاملاً عامیانه برای نوشتن جملات کوتاه. چیزی شبیه همون چت، که البته اینجا معمولاً وبلاگنویسها هستند و بعضی حرفها رو نمیزنن.
فرندفیـــد هیچ است. مثلاً از نظر کیفیت و اهمیت، یکهزارم سرویسی مثل گوگل ریدر هم نیست.
سلام دوست گرامی، واقعاً در انتشار پادکست معرکه هستید،
آیا شما نصیحتی برای تولید پادکست به یک پیر وبلاگ دارید؟ ممنون میشوم پیشنهادات خود را درباره انتشار پادکست در یک پست مفصل در وبلاگ خود منتشر کنید.
عالی بود… ممنون از همه ی دوستان…
مثه همیشه من بی خبر بودم
چقدر حرفه ای کار شده بود.wow
واقعن به موضوع فرند فید عالی پرداختید.
فرند فید از همه سرویس های وب دویی الگوی مثبتشو گرفته و با سرعت بیشتری داره بین بچه ها پخش میشه و این یعنی خطر برای فرند فید,چون دولت نشون داده که همیشه بر تجمع افکار عمومی چه در حقیقت و چه در مجاز حساسه و ممکنه مسدودش کنه…
[…] از انتشار پادکست «فرندفید و فصلی نو»، دوست عزیزی برایم ایمیلی ارسال کردند و سوالاتی را […]
بابا محشر بود بهتر از این نمی شود فرندفید سایتی برای فعالیت های و …. گروه که بدخور موفق بود و فرند فید همین رو می خواست که گروهی کار کرد که شما هم گوش دادید!!!!
سلام،کار عالی و لایق سپاسگزاری بوده و هست ممنونم