پیرو مطلبی با عنوان «آی تی با طعم کاپوچینو» که در وبلاگ مامبو جامبو نوشته شد و به ۲۰ وبلاگ و وبسایت IT اختصاص یافت من نیز بد ندیدم در ادامه به معرفی جمعی از وبلاگ/وبسایت هایی بپردازم که کمتر در وبلاگستان فارسی دیده شدهاند تا عده بیشتری با مطالب آنها آشنا گردند. نویسندگانی که من آنها را نسل جدید IT نویسان وبلاگستان میدانم و مطمئنم با دانش، آگاهی و جاه طلبی که دارند میتوانند جای خالی نویسندگان قدیمی که اکنون خود را بازنشسته کردهاند را بخوبی پر کنند.
هم زمان با معرفی این وبلاگ ها سعی کردم نکاتی مثبت و منفی که نظر بنده به چشم میآیند را ذکر کنم که البته تمامی آنها در حد یک پیشنهاد است و مسلماً حرف اول را شخص صاحب وبلاگ میزند.
ITTutorial را بیشتر یک سایت با موضوع طراحی و گرافیک میدانم که توانسته در مدت کوتاهی خلا موجود در این زمینه را پر کند و بهنوعی اسمشینگ وبلاگستان فارسی باشد.
نکات مثبت: طراحی سایت را دوست دارم، همه چیز از چهارگوشهایی تشکیل شده که القاگر نظم است و رنگها بسیار مناسب برای مطالعه طولانی. دسته بندیها به خوبی در دسترس کاربر قرار گرفتهاند و نحوه نگارش و نظم نوشتهها به درستی رعایت میشود.
نکات منفی: فکر میکنم حجم صفحات تا اندازهای برای کاربران ایرانی زیاد باشد که البته با در نظر گرفتن موضوع سایت و استفاده از تصاویر مختلف طبیعی است.
گویا آیتی یک مجله اینترنتی است که عمرش به ۱ سال نمیرسد ولی از نظر کیفیت و نوع مطالب با تجربه عمل میکند که آن را نیز مدیون سرپرستانش است. موضوع نوشتهها از تنوع خوبی برخوردار است و شامل وب ۲، سیستم عامل، سرگرمی، سخت افزار، دانلود، تازه های آی تی، اخبار و گزارش و آموزش و مقالات میشود.
نکات مثبت: قالب شسته رفتهای دارد و لینک منوها مخصوصاً موضوعات دم دست است و که میشود به راحتی بین آنها گردش کرد.
نکات منفی: متاسفانه هیچ نشانی از فیدبرنر و آرشیو در این مجله دیده نمیشود که ضعف بزرگی به حساب میآید. در صفحه درباره چیزی بجز یک متن نیم خطی پیدا نمیشود و اطلاعاتی از نویسندگان این مجله وجود ندارد. نظم و نگارش نوشتهها مناسب نیست و مطالب مختلف نسبت به هم یکدست نیستند که این از ارزش نوشتهها میکاهد.
فراسان یک وبلاگ تخصصی در زمینه برنامه نویسی و مهندسی نرمافزار است که با توجه به نوع و سطح مطالبش بیشتر مناسب برنامه نویسان و دانشجویانی است که به اینگونه مباحث علاقه مندند و کاربران عادی کمتر مخاطب قرار میگیرند. فراسان وبلاگ پرمحتوایست که نشان از دانش و تجربه و آگاهی بالای نویسندهاش دارد.
نکات مثبت: نگارش نوشتهها تمیز است و مطالب انسجام و بار علمی اعلایی دارند. نویسنده در منوی بالایی اطلاعات خوبی در اختیار خوانندگان قرار داده و از ستون کناری به بهترین نحو استفاده کرده است.
مدیانیوز یک پایگاه اطلاع رسانی در زمینه رسانه و علوم ارتباطات است که در ۱۰ سرویس خبری باعناوین چاپ و نشر، صدا و تصویر، فناوری اطلاعات، مخابرات، تبلیغات، صنفی، دانشگاه، علمی، سازمانها، رویدادها و بیش از ۹۰ سرویس فرعی به پوشش رویدادهای حوزه رسانه و ارتباطات میپردازد. در واقع من آن را نقطه مقابل ITIran.com پیر میدانم که خسته و فرتوت شده اما مدیانیوز جوانیست که مناسب دنیا امروز است.
نکات مثبت: استفاده از فیدبرنر، توییتر، خبرنامه و تگ زدن مطالب. نگارش مطلوب، فونت مناسب، استفاده از نیم فاصله و پوشش بروز رویدادهای فناوری آنچنان که شایسته یک خبرگزاری حرفهایست.
نکات منفی: عدم استفاده از آرشیو بر حسب تاریخ.
کاوشگر از جمله وبلاگهای IT است که به نظرم در انتخاب نوع مطالبش بسیار خوب عمل میکند و سعی میکند در هر نوشته اطلاعات کاملی به همراه تصاویر در اختیار خواننده قرار دهد که نشان میدهد برای خوانندگانش ارزش قائل است. نظم و ترتیب نگارش مطالبش را میپسندم و میتواند یک الگو در این میان محسوب شود.
نکات مثبت: نگارش و ترتیب مناسب مطالب، استفاده از تصاویر در نوشتهها.
نکات منفی: نبود اطلاعاتی در مورد نویسنده، شبکه های اجتماعی و ایمیل.
در دنیای زیبای وب همه چیز پیدا میشود! از نکات و ترفندهای اینترنتی بگیر تا دنیای سینما و هنر! نوع مطالب این وبلاگ به گونهای است که چه کاربر مبتدی باشید و چه حرفهای نوشته هایش به دردتان خواهد خورد. تنوع موضوعی دنیای زیبای وب بسیار خوب است و نویسند سعی میکند هر از چند گاهی به موضوعات دیگر نیز بپردازد.
نکات مثبت: مطالب تازه و معرفی نکات سودمند، تنوع موضوعی مناسب، استفاده از تصاویر در نوشته ها.
نکات منفی: استفاده از لینک ثابت نامناسب برای نوشتهها.
باغبان باشی را مجتبی ستوده مینویسد، یکی از اعضای پرکار تیم بلاگر فارسی که زحمت فارسی سازی پوستههای بلاگر را به گردن دارد. مجتبی در این وبلاگ اغلب در مورد ویژگیها و اخبار جدید سرویس بلاگر و قالبهای جدیدی که آماده کرده است مینویسد و البته در کنارش مطالب دیگری در مورد نرمافزار و سایتهای اینترنتی نیز دارد.
نکات مثبت: نشان دادن قابلیتهای گسترده سرویس بلاگر در اداره یک وبلاگ بدون نیاز به هاست!
نکات منفی: قالب وبلاگ اندکی شلوغ است.
آی لینوکس همانطور که از اسمش پیداست به لینوکس و دنیای متن باز مربوط میشود و از جذابیتها و زیباییهای لینوکس میگویید.
نکات مثبت: متن باز D:
پی سی گیمز یک سایت در زمینه بازیهای کامپیوتری است که از بخشهای مختلفی تشکیل شده است که به اطلاع رسانی در مورد آخرین اخبار و تحولات دنیای بازی میپردازد.
نکات مثبت: بروز بودن مطالب، معرفی بازیهای ایرانی، قرار دادن لینک دانلود بازیها، استفاده از فیدبرنر.
به انصافی است اگر در این میان نامی از وبلاگهای نونوا، اگزا، آی کلاب، میکسر و توپاز برده نشود وبلاگهایی که شاید عمری نزدیک به یک سال داشته باشند اما به لطف نویسندگان جوان و با انگیزهای که دارند توانسته اند در این مدت کوتاه رشد خوبی داشته باشند و مطالب بسیار خوبی منتشر کنند که مطمئنم آینده خوبی در انتظارشان است.
سلام
آقا اصن ما با ضربۀ روحی مواجه شدیم که اصممون توی ۹ تای اول نبود !! اگه پس فردا خودم رو انداختم از رو پل پایین مسئولش شمایین خلاصه ! :دی
ولی جدا از شوخی با اینکه هیچوقت این جسارت رو نمیکنم که خودم رو یه آی تی نویس تخصصی بدونم ولی بازم ممنون
—
مانی جان هدف از این مطلب تنها معرفی وبلاگها و وبلاگنویسان بوده نه رتبه بندی و امتیاز دهی، و هیچ وبلاگی نصبت به دیگری ارجعیت ندادم و ترتیبشون کاملا تصادفیه حالا اگر میبینید وبلاگ شما و چندتا دیگه از دوستان رو در آخر مطلب معرفی کردم برای فرار از طولانی شدن مطلب و خستگکی خواننده است. بهرحال شرمنده ان شالله وقت بشه دفعات دیگه جبران کنیم
کاش به این هم اشاره میکردید که بعضی از این وبلاگها که گل سرسبد آیتینویسی فارسی هستند، هنوز در زمینه Syndication و فید مشکل دارند.
—
خوشبحتانه مساله فید میتونم بگم حداقل در ۹۰% وبلاگ های آی تی امروزه حل شده و جا افتاده و وبلاگهایی هم که در این مطلب معرفی شدن بجز ۱ مورد همگی رعایت کردند بهرحال اگر شما باز هم موردی میشناسید بهتره خودتون با نویسنده در میان بگذارید
ممنون حسن عزیز وبلاگهای خیلی خوبی معرفی کردی؛ من نصفشون رو تا حالا ندیده بودم.
راستی ممنون که پیسی گیمز رو معرفی کردی.
موفق باشی.
—
وظیفه بود ساسان جان، حتما پی سی گیمز شایسته معرفی بوده که معرفی کردم ;)
ممنون وب های خوبی رو معرفی کردید
اونایی رو که ندیده بودم تا حالا و خوشم اومد
بوکمارکشون کردم.
من همیشه کسانی که سعی در گسترش و پیشرفت وب فارسی را دارند را می ستایم.مطمئنن یکی از بزرگترین حرکتهایی که هر وبلاگ نویسی میتواند انجام دهد معرفی وبلاگ ها نو پا و تازه کار و ناشناخته اما مفید است و من از شما به خاطر این کار بسیار نیک بسیار متشکرم و بسیار خوشحالم که از نظر وبلاگ نویس بزرگی مثل شما در رتبه اول این لیست قرار گرفته ام
پیروز و سربلند باشی
—
ما را شرمنده نکن کامران جان بنده و وبلاگم در مقابل دیگر وبلاگ نویسان بسیار کوچکیم. در هر صورت این وبلاگ همیشه حامی آی تی نویسان بوده که تازه شروع به کار کردند ولی پتانسیل بزرگ شدن را دارند
آقا حسن گُل،
شرمنده کردی رفیق. از دقت نظرت سپاسگذارم. سعی می کنم به نکاتی که هم به عنوان مثبت و هم به عنوان منفی اشاره کردی، توجه ویژه داشته باشم.
اگه منظورتون از جدید همین یکی دو سال اخیر باشه باید بگم که جای چند نفر دیگه تو این لیست خالی بود ، اگزا ؛نونوا ؛ آی کلاب ، ۷سال و همین مانی :)
—
عباس جان این دوستان رو هم که در پایاین مطلب معرفی کردم
سلام
ممنون از اینکه نامی هم از من برده شد. حتی در آن گوشه موشه ها :)
—
شما مطلب رو از آخر به اول لخون که اسم وبلاگت اولی باشه ;) ولی باور کن قصد فقط معرفی بوده و نه رتبه بندی
خیلی خوب شد واقعا این انتقادات و این بحثها باعث پیشرفت یک سایت میشن ممنونم ازت حسن جان خسته نباشید… .
حسن جان واقعا ما رو شرمندهی خودت کردی! فکر نمیکردم وبلاگ من هم توی این لیست جا بگیره. خیلی خوشحال شدم که کاوشگر رو هم قابل دونستی. وظیفهی من سنگینتر شد با این معرفیِ شما :)
در ضمن انتقاد به جایی بود! در اولین فرصت این ایرادات رو برطرف میکنم ;)
سلام حسن عزیز
پست خوبی بود اما باید یادآور بشوم ۲ نفر رو از قلم انداختید ۲ پزشک عزیز که در این حوزه می نویسند دکتر مجیدی و مزیدی
در مورد آی تی نویسی هم باید گفت البته توی ایران نوشتن در این حوزه که بسیار وسیع است همچنان حرفه ای نیست در صورتی که در بلاد خارجه بلاگ نویسی به شغلی تبدیل شده و نظرات بسیار کارشناسانه و موشکافانه است و اتفاقاً همین نظرات برای بسیاری از دارندگان سایت ها و شرکت های فعال در این حوزه بسیار حائز اهمیت است.
موفق باشید
—
هدف از این مطلب معرفی وبلاگهایی بود که کمتر شناخته شده اند وگرنه جناب مجیدی و مزیدی رو که کل وبلاگستان میشناسند
ممنون حسن جون .
کاش از ۱ تا ۱۰ بهشون امتیاز هم میدادید البته نقد بسیار عالی داشتید
—
اتفاقا اصلا نمیخواستم امیتاز بدم چون قصد چیز دیگری بود و فقط دنال معرفی بودم این ترتیب معرفی هم کاملا تصادفیه
ممنون. وبلاگ های خوبی معرفی کردی. چندتائی رو از قبل می شناختم و با چندتا جدید و خوبش هم آشنام کردی.
@ مانی
مانی جون ضربه چرا. مهم نیست تو لیست باشی یا نه. مهم اینه که مطالبت همیشه خوبه و ما می خونیمشون
این معرفی کردن ها خیلی خوبه … منو آشنا می کنه با این سایت ها تا چیزای بیشتری یاد بگیرم
سلام
وبلاگ های جالبی بودن ، خیلی هاشونو نمی شناختم . من خودم ۲ سال سعی می کنم این وبلاگم رو سرو پا نگه دارم – خیلی سخته ! اصلا وقت نمی کنم
وبلاگ خودتم خیلی خوب بود … مرسی
سال نو هم مبارک
سلام
وبلاگهای مفید و جذابی معرفی کردید خوشحال شدم که اگزا رو هم در لیستتون دیدم ، مرسی
باعث افتخاره بندهس که وبلاگ من رو هم معرفی کردی.
ممنون از لطفی که به من و وبلاگم دارین.
سلام. ممنون به خاطر توجهت.
چند بار اومدم نظر بدم، ترسیدم خاله زنکی شه:دی
سال خوبی برات آرزو میکنم
با عرض تبریک سال نو و خسته نباشید.
خیلی از سایت ها و وبلاگ های نو پا و تازه تاسیس شاید بار اطلاعاتشون از یک سایت پر بازدید و قدیمی به مراتب بیشتر باشه ولی نا شناخته اند . این کار شما به تبادل و یادگیری ها خیلی کمک میکند .
با تشکر فراوان : فناوری اطلاعات پشتیبان
اصلا هم نوشته های این وبلاگ وجاهت قانونی ندارد. :-D
حالا لیست مامبوجان کاملتر شد :)
خسته نباشی
[…] که باعث رشد و پیشرفت من در سال گذشته شد، نوشتهی نسل جدید آی تی نویسان وارد می شوند از حسن در آیتیلاین بود که در اون به معرفی نسل جدید […]
لیست مفیدی تهیه کردید.مرسی از زحماتتون
ممنون و با تشکر
بابت مقاله مفیدتان ممنون میتونم مقاله تان رو بذارم تو سایت http://www.npco.net
با تشکر
ممنون از مطلب خوبت. رفت توی فیو لیستم.
مقاله بسیار مفیدی بود.
سلام. مطلب مفیدی بود مرسی. طراحی سایت خوبی هم دارید موفق باشییییییید