• Share on Google+

تنظیمات امنیتی فیسبوک مثل یه آبکش می‌مونه! هرچقدر که سوراخ‌هاش رو پر کنی می‌بینی بازم از یه جای دیگه نشتی داره، این وضعیت ناامن برای کاربران همیشه دردسرساز بوده و بعضی وقت‌ها سوء استفاده‌هایی که از این نقص شده سر و صدای زیادی به پا کرده. در مقابل فیسبوک همیشه تلاش داره تا با ایجاد تغییرات و بروز کردن تنظیمات و قابلیت‌های جدید این نواقص رو پوشش بده و ملت فیسبوک‌نشین رو راضی نگه داره.

از چند روزه پیش فیسبوک تنظیمات و انتخاب‌های جدیدی برای حریم خصوصی (Privacy) حساب‌های کاربری اضافه کرده و با قراردادن ویژگی Subscribe و Smart Lists (که الهام گرفته از گوگل پلاس است) سعی کرده تا به کاربر قابلیت کنترل بهتری بر نحوه اشتراک گذاری محتوی و تفکیک و دسته بندی دوستان بده.
در تغییرات اخیر فیسبوک، بدون اینکه کاربر متوجه باشه یکسری از دسترسی‌ها عوض شده که البته مواردی از اون به نحوه تنظیمات قبلی ربط داره که شخص اونها رو عمداً یا سهواً باز گذاشته است. حتماً توصیه می‌کنم تنظیمات جدید رو دوباره مورد بازبینی قرار بدید و تغییرات لازم رو اعمال کنید. البته بنظرم این بخش از فیسبوک هیچوقت ساده و سرراست نبوده و تغییر و بررسی دسترسی همه بخش‌ها خصوصاً برای کاربران ناوارد گیج کننده است.

دیروز که سرگرم ور رفتن با فیسبوک بودم متوجه شدم که بخش تنظیم دسترسی به فعالیت‌های اخیر (Recent Activities) که شامل اعلان‌هایی از نظیر لایک صفحات، کامنت‌ها، نوشته‌ها، دوستی‌های جدید و نظرسنجی‌ها است برداشته شده! هر چقدر هم که دسترسی فیسبوکتان را محدود و بسته تنظیم کرده باشید باز هم تعدادی از فعالیت‌ها برای افراد غریبه و دوستان محدود شده (Restricted) قابل دیدن است و این اصلاً چیز خوبی نیست. با سوء استفاده از این ضعف هر کسی می‌تونه فعالیت‌های شما رو در فیسبوک پیگیری کنه و روی دیوارتان سرک بکشه و بفهمه شما عضو چه صفحاتی شدید یا روی دیوار دوستای دیگه چی نوشتید و و و.

متاسفانه تا الان راه حل خوبی برای این مشکل پیدا نشده و افراد زیادی نارضایتی خودشون رو در تاپیک‌های فیسبوک ابراز کردند که فعلاً بی‌جواب مونده. تنها راه حل پیشنهادی می‌تونه این باشه که خودتون بصورت دستی تک تک فعالیت‌ها رو پاک کنید.

در کنار هر اعلان از فعالیت‌های شما یک ضربدر کوچک قرار داره که با کلیک رو اون کادری باز می‌شه که دو گزینه Hide this action from my profile و Hide all … activitey رو اونجا می‌بیند. با انتخاب گزینه اول فقط همون یک مورد از دیوار شما پاک خواهد شد و انتخاب گزینه دوم همه فعالیت‌های مشابه رو پنهان خواهد کرد.
منتهی این روش یه ایراد داره و اون اینه که با این کار فعالیت‌های شما از دید همه کاربران، چه دوست نزدیک و چه غریبه پنهان می‌شه و شما (فعلاً) کنترلی بر تنظیم نوع اون ندارید. در ضمن حتماً توصیه می‌کنم با استفاده از گزینه View As که بصورت دکمه‌ای در بالای پروفایل شما قرار گرفته، نحوه دیده شدن پروفایل خود را توسط دوستان و افراد مختلف چک و موارد لازم رو اصلاح کنید.

  • پاسخ دادن
    نویسنده
    پسر کرمونی

    اتفاقاً منم از این مسئله خیلی ناراضی ام و فقط منتظر اینم که بالاخره درست بشه و بتونم دوباره تنظیمات رو درست کنم که همه نتونن ببینن :)

  • پاسخ دادن
    نویسنده
    طراحی سایت

    اگه این طوری بشه خیلی خوب میشه

    میشه این مقاله تون رو تو سایت http://www.npco.net بذارم؟

    با تشکر

  • پاسخ دادن
    نویسنده
    mahdi

    سلام.
    پیگیر شدن تو فیس بوک یعنی چی؟
    چه موقع ازش اتفاده میشه؟

  • پاسخ دادن
    نویسنده
    سحر

    من recent activiyt ک سمت راست میاد دیگه واسم نمیاد چه کنم ک بیاد؟؟